19/12/07

Anuari Territorial de Catalunya on-line


(de la web http://www.aterritorial.org/)

L'Anuari Territorial de Catalunya recull de manera sistemàtica dos-cents temes relacionats amb el medi ambient, les infraestructures, els plans i projectes urbanístics i la política territorial que han estat actualitat en l'opinió pública al llarg d'un any. Amb aquesta iniciativa la Societat Catalana d'Ordenació del Territori, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, es va proposar des de l'any 2003 publicar anualment una recopilació organitzada i interrelacionada dels temes territorials més significatius que incorporés el punt de vista dels diferents agents implicats (administracions, institucions, partits polítics, entitats ecologistes, professionals, associacions ciutadanes…) i que ajudés a visualitzar aquests temes oferint eines per a l'anàlisi i la reflexió.

L'objectiu de l'Anuari és proporcionar informació de fàcil accés sobre l'evolució del territori que pugui ser d'utilitat per als ciutadans però també pels estudiosos del tema, per als professionals i pels decisors públics. La idea es passar de la informació d'actualitat, que sovint ens desborda, a una informació sistematitzada i panoràmica de l'evolució dels casos i els temes en el temps.

L'edició de l'Anuari Territorial de Catalunya és el resultat d'un conveni de col·laboració entre la Societat Catalana d'Ordenació del Territori i la Diputació de Barcelona i els departaments de Política Territorial i Obres Públiques; Medi Ambient i Habitatge; Interior, Relacions Institucionals i Participació; i Governació i Administracions Públiques.

Des del mes de desembre es troba en funcionament la versió on-line de l'anuari (http://www.aterritorial.org/), que permet consultar el contingut de les diferents edicions publicades (excepte, de moment, la recentment presentada de 2006).